کباب کوبیده یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که کمتر کسی را می توانیم بیابیم که عاشق این کباب خوشمزه نباشد. این غذای خوشمزه نکات و ریزهکاریهایی دارد که اگر آنها را بدانید به راحتی می توانید یک کباب عالی و رستورانی درست کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله و در ادامه با استاد نظری همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر | |
قلوه گاه گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
راسته گوساله | ۶۰۰ گرم |
پیاز | ۲۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
سماق قرمز | به مقدار کافی |
کره | ۲۵ گرم |
برای تهیه کباب کوبیده رستورانی ابتدا پیاز را با رنده متوسط رنده می کنیم یا با چرخ گوشت چرخ می کنیم، سپس آب اضافی پیاز را می گیریم و درون یک کاسه کوچک می ریزیم. در ادامه پیاز آب گرفته را درون یخچال قرار می دهیم.
توجه داشته باشید که پیاز حالت اسیدی دارد و با گذاشتن آن در یخچال، حالت اسیدی اش از بین می رود و به اصطلاح کبابی ها شیرین میشود. در ادامه گوشت ها را دو مرتبه چرخ می کنیم و در یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم.
انتخاب گوشت برای تهیه کباب کوبیده خیلی مهم است و معمولا از قلوه گاه استفاده می شود که دارای چربی زیادی است. اگر از گوشت قلوه گاه استفاده شود، نیازی به استفاده از چربی یا دمبه نیست، چون دمبه باعث خشک شدن کوبیده می شود.
در این مرحله پیاز را هم پس از گذشت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از یخچال خارج می کنیم و به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. در ادامه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و شروع به مخلوط کردن مواد با دست می کنیم.
پس از اینکه مایه کوبیده یکدست شد، باید آنرا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با دست ورز دهیم تا کاملا منسجم و چسبناک باشد. اضافه کردن موادی مثل دارچین یا زعفران دم کرده به مایه کوبیده اختیاری است و در کوبیده بازاری از این مواد استفاده نمی شود.
نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید خیلی از کبابی ها برای چسبندگی بیشتر مایه کوبیده به آن مقداری گوشت مرغ چرخ شده اضافه می کنند. این کار روی طعم کباب تاثیر منفی نمی گذارد ولی باعث کمرنگ شدن رنگ کوبیده ها می شود.
پس از اینکه مایه کوبیده به طور کامل آماده شد، روی آنرا با سلفون می پوشانیم و به مدت حداقل ۴ ساعت در یخچال قرار می دهیم. در صورتی که زمان کافی داشته باشیم بهتر است مایه کوبیده را از شب قبل در یخچال قرار دهیم.
در این مرحله مایه کوبیده را پس از استراحت از یخچال خارج می کنیم، سپس آنرا ۵ دقیقه ورز می دهیم. در ادامه آب پیاز را با مقداری آب ولرم داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و جلوی دستمان قرار می دهیم.
حالا دستمان را با آب خیس می کنیم و به اندازه یک کوفته از مایه کوبیده بر می داریم، سپس کوفته را بالای سیخ قرار داده و با فشار سیخ را در وسط آن قرار می دهیم. حالا باید با دست گوشت را روی سیخ پهن کنیم.
سیخ کردن کوبیده نیاز به مهارت و تجربه دارد و بعد از چند بار درست کردن کوبیده می توانیم بهتر سیخ کنیم. در پایان با انگشت روی کوبیده را نقش می اندازیم، سپس سیخ های آماده شده را درون یک سینی می چینم.
نکته دیگر اینکه سیخ های کباب را پس از آماده کردن نباید مستقیم رو منقل ببریم، باید به سیخ های کباب به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در یخچال یا فضای آشپزخانه استراحت دهیم. در همین حین منقل ذغال را به صورت یکدست روشن می کنیم.
حالا سیخ های کباب را روی منقل می چینیم و کمی باد می زنیم تا گوشت به سیخ بچسبد. اگر حرارت ذغال زیر کباب ها کم باشد از سیخ جدا می شوند. پس از اینکه گوشت جذب سیخ شد، سیخ ها را به آرامی بر می گردانیم.
حالا باید به صورت منظم سیخ ها را هر چند لحظه یک بار بچرخانیم تا به صورت یکدست کباب شوند. در صورت تمایل چند عدد گوجه فرنگی و فلفل سبز هم سیخ می کنیم و در کنار کوبیده ها روی منقل می چینیم تا کباب شوند.
در این مرحله کباب های آماده شده را درون یک ظرف مناسب می چینیم، سپس کره را ذوب می کنیم و با برس روی کباب ها می مالیم تا براق شوند. در پایان کباب کوبیده را به همراه نان سنگک داغ یا برنج سرو می کنیم.
رستوران عمو رضا قرچک,تهیه غذای عمو رضا قرچک,بهترین رستوران قرچک,بهترین تهیه غذای قرچک,رستوران قرچک,تهیه غذا قرچک
کباب کوبیده های رستوران عمورضا خیلی عالیه.درسته که رستوران خیلی کوچیکیه ولی از خیلی رستوران های قرچک سرتره.پیک هم داره به تمام قرچک